Tramvaj cafe

Virtualna tura

"Tramvaj" kroz vreme

Stari TramvajNa Đurđicu 16. novembra 1930. godine, ceo Niš koji je držao do sebe, došao je na Trg Kralja Milana da gleda čudo neviđeno. Trasom od železničke stanice do centralnog parka u Niškoj Banji krenuli su prvi tramvaji. Otvorenim i zatvorenim kolima vozili su Nišlije i njihove goste sve do 10. avgusta 1958. godine, kada su, ko zna iz kojih razloga, zamenjeni autobusima. Niški tramvaji nestali su sa ulica. Svi osim jednog.

Priča o čuvenom kafiću "Tramvaj" počinje daleke 1985. godine kada je u Dušanovoj ulici počeo da radi jedan od prvih niških lokala. Nišlije su, puni nostalgije za svojim tramvajima, od samog početka bezrezervno prihvatili "Tramvaj" kao svoje omiljeno mesto za izlazak, na kome če uvek sresti poznato lice i osećati se prijatno.

Stari meni u TramvajuLokal sa autentičnom toplom atmosferom, urađen sa puno ljubavi i pažnje o svakom detalju. 10 godina nakon otvaranja zgrada u kojoj se nalazio je srušena. To, međutim, za Nišlije nije značilo i rušenje lepih uspomena. U međuvremenu je 1993. godine, u TPC "Kalča" otvoren drugi "Tramvaj", a 2001. i treći u ulici Pobede, danas Obrenovićevoj ulici br. 20.

Stari TramvajPopularnost i atraktivnost ovih lokala i u trećoj deceniji rada, potvrđuje i starosna i profesionalna raznolikost gostiju. Niški "Tramvaj" je s ponosom ugostio i mnoge svetske putnike i poznate ličnosti iz javnog života naše zemlje ali i iz inostranstva. U "Tramvaj" svraćaju i rado se u njega vraćaju. "Tramvaj" je oaza pravog zadovoljstva u kojoj ćete uživati u velikom izboru bezalkoholnih pića, toplih napitaka, frapea, u savršenom ukusu voćnih salata, kupova i sladoleda, slanih i slatkih palačinki i bezbroj drugih poslastica.